Un platou principal festiv, excelent pentru masa de Revelion sau pentru o ocazie speciala. In Franta sunt foarte apreciate si sunt preparate in retete diverse, acompaniate de foie gras, mirodenii si ciuperci aromate. . Nu este foarte dificil de realizat, trebuie doar tinut cont de cateva reguli simple, sa lasam carnea suficient la macerat si luat arome si sa nu se depaseasca timpul de 15-20 minute la gatit ca sa nu fie prea facute.
Ingrediente
• Se calculeaza in mod normal o prepelita de persoana( de pot manca si 2 ), deci eu am folosit pentru 4 persoane 4 prepelite,
• mai avem nevoie de 100 ml ulei,
• 150 ml vin alb ,
• condimente, o lingura de verdeata ( salvie, rozmarin, ce preferati fiecare) .
• Pentru umplutura : 200 grame de ficat de pui,
• un fir de ceapa verde,
• o mana de ciuperci,
• 2 linguri ulei de masline,
• sare ,
• piper,
• verdeturi taiate fin,
• 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte,
• un ou intreg
• Portii: 4
• Timp de preparare: sub 30 minute
Mod de preparare reteta Prepelite umplute
Preparare: se spala si se curata bine prepelitele si pun intr-un vas mai adanc. Turnam peste ele un amestec facut din 100 ml ulei , 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de ierburi maruntite ( eu am pus salvie si putin rozmarin, ambele de la congelator ca asa aveam) . Se lasa sa stea in amestecul asta la frigider minim 3 ore, ideal este sa se lasam cu o seara inainte pana la momentul prepararii.
Pregatim compozitia cu care vom umple prepelitele, taiem bucatele mici ficatul de pui si ciupercutele si rondele fine ceapa verde. Daca preferati o compozitie mai omogena puteti sa faceti totul cu robotul sa obtineti o compozitea asemanatoare cu carnea tocata ( eu prefer sa ramana bucatele ).
Punem intr-o tigaie cele 2 linguri de de ulei de masline si cand este incins adaugam ficatul de pui , ciupercile si ceapa verde. Condimentam dupa gust si lasam sa se faca la foc mic pret de 8-10 minute .
Dupa aceea lasam compozitia la racit si cand este doar calduta adaugam miezul de paine inmuiat in lapte , bine stors apoi, si un ou intreg. Omogenizam bine cu o spatula si mai condimentam daca este cazul. Cu aceasta compozitie umplem bine prepelitele sa stea umflate, si le asezam apoi intro tigaie mai mare cu peretii inalti. Eu am legat piciosusele cu un fir de ata ca sa stea apropiate si le-am aranjat cu grija in tigaie, nu am cusut locul de umplutura pentru ca nu iese si arata mai bine asa. Turnam peste ele compozitia in care au stat la macerat, acoperim cu un capac si le lasam la foc mic primele 10-15 minute, rotindu-le din cand in cand .
Dupa 10-15 minute putem sa lasam focul putin mai mare si le rotim cu grija sa se faca pe ambele parti inca 5-10 minute. Dupa ce a scazut apa de la ele gustam putin piscand cu o furculita spatele unei prepelite sa vedem daca este bine facuta, trebuie sa ramana putin ferma sa nu fie prea moale ca isi pierde aroma. Se servesc calde cu ce garnitura doriti dumneavoastra, eu am facut de data asta cateva rondele de cartofi si cateva pastai late proaspete trase in unt .
Pofta buna !!!!
Sursa : m.bucataras.ro
Mar Mai 06, 2014 12:28 am Scris de Mihai
» mesaj de bun venit
Mar Mai 06, 2014 12:24 am Scris de Mihai
» Craciun fericit
Vin Ian 18, 2013 11:23 am Scris de Sorina
» Deplumator
Vin Ian 18, 2013 11:21 am Scris de Sorina
» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:53 pm Scris de Admin
» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:52 pm Scris de Admin
» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:45 pm Scris de Admin
» casa de paie
Lun Oct 22, 2012 12:11 pm Scris de sorin.surcel
» Cine? Cati? De unde suntem?
Dum Oct 21, 2012 4:18 am Scris de sorin.surcel