Despre prepelite

Forum adresat crescatorilor, pasionatilor si viitorilor crescatori de prepelite.

Ultimele subiecte

» Vand oua de prepelita si carne de prepelita
Mar Mai 06, 2014 12:28 am Scris de Mihai

» mesaj de bun venit
Mar Mai 06, 2014 12:24 am Scris de Mihai

» Craciun fericit
Vin Ian 18, 2013 11:23 am Scris de Sorina

» Deplumator
Vin Ian 18, 2013 11:21 am Scris de Sorina

» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:53 pm Scris de Admin

» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:52 pm Scris de Admin

» forum refacut
Mar Noi 20, 2012 12:45 pm Scris de Admin

» casa de paie
Lun Oct 22, 2012 12:11 pm Scris de sorin.surcel

» Cine? Cati? De unde suntem?
Dum Oct 21, 2012 4:18 am Scris de sorin.surcel

Septembrie 2017

LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Flux RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Cuvinte-cheie


    gastronomie

    Distribuiţi
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaje : 76
    Puncte : 146
    Reputatie : 1
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : Romania

    gastronomie

    Mesaj  Admin la data de Vin Iun 01, 2012 1:12 am


    Un platou principal festiv, excelent pentru masa de Revelion sau pentru o ocazie speciala. In Franta sunt foarte apreciate si sunt preparate in retete diverse, acompaniate de foie gras, mirodenii si ciuperci aromate. . Nu este foarte dificil de realizat, trebuie doar tinut cont de cateva reguli simple, sa lasam carnea suficient la macerat si luat arome si sa nu se depaseasca timpul de 15-20 minute la gatit ca sa nu fie prea facute.
    Ingrediente
    • Se calculeaza in mod normal o prepelita de persoana( de pot manca si 2 Smile ), deci eu am folosit pentru 4 persoane 4 prepelite,
    • mai avem nevoie de 100 ml ulei,
    • 150 ml vin alb ,
    • condimente, o lingura de verdeata ( salvie, rozmarin, ce preferati fiecare) .
    • Pentru umplutura : 200 grame de ficat de pui,
    • un fir de ceapa verde,
    • o mana de ciuperci,
    • 2 linguri ulei de masline,
    • sare ,
    • piper,
    • verdeturi taiate fin,
    • 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte,
    • un ou intreg
    • Portii: 4
    • Timp de preparare: sub 30 minute

    Mod de preparare reteta Prepelite umplute
    Preparare: se spala si se curata bine prepelitele si pun intr-un vas mai adanc. Turnam peste ele un amestec facut din 100 ml ulei , 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de ierburi maruntite ( eu am pus salvie si putin rozmarin, ambele de la congelator ca asa aveam) . Se lasa sa stea in amestecul asta la frigider minim 3 ore, ideal este sa se lasam cu o seara inainte pana la momentul prepararii.
    Pregatim compozitia cu care vom umple prepelitele, taiem bucatele mici ficatul de pui si ciupercutele si rondele fine ceapa verde. Daca preferati o compozitie mai omogena puteti sa faceti totul cu robotul sa obtineti o compozitea asemanatoare cu carnea tocata ( eu prefer sa ramana bucatele ).
    Punem intr-o tigaie cele 2 linguri de de ulei de masline si cand este incins adaugam ficatul de pui , ciupercile si ceapa verde. Condimentam dupa gust si lasam sa se faca la foc mic pret de 8-10 minute .
    Dupa aceea lasam compozitia la racit si cand este doar calduta adaugam miezul de paine inmuiat in lapte , bine stors apoi, si un ou intreg. Omogenizam bine cu o spatula si mai condimentam daca este cazul. Cu aceasta compozitie umplem bine prepelitele sa stea umflate, si le asezam apoi intro tigaie mai mare cu peretii inalti. Eu am legat piciosusele cu un fir de ata ca sa stea apropiate si le-am aranjat cu grija in tigaie, nu am cusut locul de umplutura pentru ca nu iese si arata mai bine asa. Turnam peste ele compozitia in care au stat la macerat, acoperim cu un capac si le lasam la foc mic primele 10-15 minute, rotindu-le din cand in cand .
    Dupa 10-15 minute putem sa lasam focul putin mai mare si le rotim cu grija sa se faca pe ambele parti inca 5-10 minute. Dupa ce a scazut apa de la ele gustam putin piscand cu o furculita spatele unei prepelite sa vedem daca este bine facuta, trebuie sa ramana putin ferma sa nu fie prea moale ca isi pierde aroma. Se servesc calde cu ce garnitura doriti dumneavoastra, eu am facut de data asta cateva rondele de cartofi si cateva pastai late proaspete trase in unt .
    Pofta buna !!!!
    Sursa : m.bucataras.ro

    Tawy32

    Mesaje : 25
    Puncte : 29
    Reputatie : 0
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 40
    Localizare : Dej jud.Cluj

    Re: gastronomie

    Mesaj  Tawy32 la data de Vin Iun 01, 2012 4:32 am

    tu ma faci sa ma duc sa le dau omor la prepelite Very Happy
    avatar
    minicu

    Mesaje : 58
    Puncte : 90
    Reputatie : 0
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Focsani

    Re: gastronomie

    Mesaj  minicu la data de Vin Iun 01, 2012 4:48 am

    Tawy32 a scris:tu ma faci sa ma duc sa le dau omor la prepelite Very Happy

    Mai incubezi o serie!
    avatar
    gabrielbalc

    Mesaje : 49
    Puncte : 62
    Reputatie : 7
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 35
    Localizare : Cluj-Napoca

    Re: gastronomie

    Mesaj  gabrielbalc la data de Vin Iun 01, 2012 10:33 pm

    Oricum, suna grozav. Eventual tai cocosii.

    Tawy32

    Mesaje : 25
    Puncte : 29
    Reputatie : 0
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 40
    Localizare : Dej jud.Cluj

    Re: gastronomie

    Mesaj  Tawy32 la data de Sam Iun 02, 2012 12:08 am

    gabrielbalc a scris:Oricum, suna grozav. Eventual tai cocosii.
    a nu stiam de ce vrei 5 cocosi
    avatar
    gabrielbalc

    Mesaje : 49
    Puncte : 62
    Reputatie : 7
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 35
    Localizare : Cluj-Napoca

    Re: gastronomie

    Mesaj  gabrielbalc la data de Sam Iun 02, 2012 7:59 am

    Laughing Nu, nu de aia. Eu ii vreau de prasila.
    avatar
    Sorina

    Mesaje : 32
    Puncte : 35
    Reputatie : 3
    Data de inscriere : 15/06/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Navodari-Constanta

    Re: gastronomie

    Mesaj  Sorina la data de Sam Iun 16, 2012 12:59 am

    Prepelite la frigare sau la gratar
    Pentru 6 portii: 3 sau 6 prepelite, tot atatea felii de slanina proaspata, 30 g unt, piper pisat, sare, 6 felii de franzela pentru crutoane.
    Prepelitele se prepara proaspete. Se jumulesc, se parlesc la o flacara, se sterg, se scot intestinele si plamanii care se arunca, oprindu-se numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza si se pipereaza putin, apoi se inveleste fiecare prepelita mai intai in frunza de vita unsa cu unt, si apoi peste aceasta cu o felie de slanina taiata foarte subtire si lata (evetual batuta putin), care sa cuprinda in intregime prepelita. Se leaga cu ata sau se fixeaza cu scobitori, se infig pe frigare si se frig pe gratar incins sau pe jar de carbuni, rotindu-se in timpul frigerii. Dupa ce sunt fripte, se scot de pe frigare, se inlatura apoi ata, slanina si frunza, iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine prajite in unt sau pe gratar. In lipsa de slanina si de frunza de vita, prepelitele pot fi invelite cu hartie pergament unsa.

    Pofta buna cheers
    avatar
    Sorina

    Mesaje : 32
    Puncte : 35
    Reputatie : 3
    Data de inscriere : 15/06/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Navodari-Constanta

    Re: gastronomie

    Mesaj  Sorina la data de Sam Iun 16, 2012 1:03 am

    Prepelite cu smantana
    3 prepelite, 100 g unt, 1 lamaie, 1 lingura de faina, 1 lingura de mustar, cateva boabe de piper, 1 galbenus de ou, sare, 200 g smantana.
    Dupa ce prepelitele au fost curatate ca in retetele precedente, se taie in doua, in lung, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabusa sub capac pana se rumenesc putin. Intre timp se misca cratita, intorcandu-se si bucatile de carne. Se adauga apoi faina, piperul boabe, zeama de lamaie, se stinge sosul cu un pahar de supa de oase sau cu putina apa calduta si se mai firbe 10 min. Dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar si galbenus de ou si se ia de pe foc.

    Prepelite cu ciuperci si cu smantana
    Se prepara la fel ca in reteta precedenta, numai ca la urma se adauga ciupercile sote, pregatite separat astfel: ciupercile se curata si se spala de cateva ori in apa multa, ca sa se indeparteze nisipul de pe ele, dupa care se taie in felii subtiri si se pun la prajit intr-o cratita cu unt, in care, in prealabil, s-a calit ceapa taiata marunt. Se adauga sare, piper pisat si se inabusa pana scade zeama lasata de ciuperci, dupa care se adauga la prepelitele cu sosul de smantana si se mai lasa sa se fiarba impreuna 5-6 min.

    eu pun zeama de la o lamaie,imi plac sosul mai acrisor Laughing
    Pofta buna ! cheers
    avatar
    Sorina

    Mesaje : 32
    Puncte : 35
    Reputatie : 3
    Data de inscriere : 15/06/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Navodari-Constanta

    Re: gastronomie

    Mesaj  Sorina la data de Sam Iun 16, 2012 6:54 am

    vin din bucatarie Surprised unde am mai facut 3 retete cu oua de prepelita Laughing

    cuib de cartofi cu oua de prepelita
    se iau 3-4 cartofi mai mari ,se taie in doua,se scobesc si se umplu cu ficat de pasare taiat,frunze de ceapa,bacon,sunca,cascaval ras si se sareaza,pipereaza si se baga la cuptor,cand e aproape gata se pun oua de prepelita deasupra si se baga la cuptor inca 5 minute.

    salata cu oua si cartofi
    se fierb cartofii cubulete,se fierb ouale de prepelita,se taie un mar, 4 castraveti acrii in cubulete mici,se taie sunca in feli apoi in cubulete,se sareaza si pipereaza ,se adauga la urma maioneza se amesteca si inainte sa se serveasca se da putin la frigider sa se racoreasca.

    rulouri cu oua de prepelite
    foietaj taiat in fsii de 5 cm-10cm ,se pune piept de pui afumat,oul si cascavalul, se condimenteaza, se ruleaza si se baga la cuptor.

    pofta buna ca eu sunt satula cheers cheers

    avatar
    minicu

    Mesaje : 58
    Puncte : 90
    Reputatie : 0
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Focsani

    Re: gastronomie

    Mesaj  minicu la data de Sam Iun 16, 2012 9:06 am

    Sorina a scris:vin din bucatarie Surprised unde am mai facut 3 retete cu oua de prepelita Laughing

    cuib de cartofi cu oua de prepelita
    se iau 3-4 cartofi mai mari ,se taie in doua,se scobesc si se umplu cu ficat de pasare taiat,frunze de ceapa,bacon,sunca,cascaval ras si se sareaza,pipereaza si se baga la cuptor,cand e aproape gata se pun oua de prepelita deasupra si se baga la cuptor inca 5 minute.

    salata cu oua si cartofi
    se fierb cartofii cubulete,se fierb ouale de prepelita,se taie un mar, 4 castraveti acrii in cubulete mici,se taie sunca in feli apoi in cubulete,se sareaza si pipereaza ,se adauga la urma maioneza se amesteca si inainte sa se serveasca se da putin la frigider sa se racoreasca.

    rulouri cu oua de prepelite
    foietaj taiat in fsii de 5 cm-10cm ,se pune piept de pui afumat,oul si cascavalul, se condimenteaza, se ruleaza si se baga la cuptor.

    pofta buna ca eu sunt satula cheers cheers


    Sa va fie de bine!!
    avatar
    Sorina

    Mesaje : 32
    Puncte : 35
    Reputatie : 3
    Data de inscriere : 15/06/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Navodari-Constanta

    Re: gastronomie

    Mesaj  Sorina la data de Dum Iun 17, 2012 10:45 pm

    multumesc,puneam si poze Laughing dar nu stiu cum

    si apropo de gastonomie,ce spuneti de niste oua marinate Question ,acum pe perioada verii cand nu prea e vanzare sigur si voua va raman niste oute, mie imi raman asa putine si incerc sa fac tot felul de retete cu si din ele,asa ca revin ce ziceti de oua la borcan?piperate sa mearga cu o bere? bounce cheers
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaje : 76
    Puncte : 146
    Reputatie : 1
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : Romania

    Re: gastronomie

    Mesaj  Admin la data de Mar Iun 19, 2012 12:19 pm

    Sorina a scris:multumesc,puneam si poze Laughing dar nu stiu cum

    si apropo de gastonomie,ce spuneti de niste oua marinate Question ,acum pe perioada verii cand nu prea e vanzare sigur si voua va raman niste oute, mie imi raman asa putine si incerc sa fac tot felul de retete cu si din ele,asa ca revin ce ziceti de oua la borcan?piperate sa mearga cu o bere? bounce cheers

    Asteptam reteta!!
    avatar
    Sorina

    Mesaje : 32
    Puncte : 35
    Reputatie : 3
    Data de inscriere : 15/06/2012
    Varsta : 50
    Localizare : Navodari-Constanta

    Re: gastronomie

    Mesaj  Sorina la data de Joi Iun 21, 2012 11:14 pm

    de ce am postul verde?am gresit cu ceva sau asa il vad eu aici? Question
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaje : 76
    Puncte : 146
    Reputatie : 1
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : Romania

    Re: gastronomie

    Mesaj  Admin la data de Vin Iun 22, 2012 12:30 pm

    Sorina a scris:de ce am postul verde?am gresit cu ceva sau asa il vad eu aici? Question

    E verde pt ca e thanks!!
    avatar
    gabrielbalc

    Mesaje : 49
    Puncte : 62
    Reputatie : 7
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 35
    Localizare : Cluj-Napoca

    Re: gastronomie

    Mesaj  gabrielbalc la data de Vin Iun 22, 2012 9:49 pm

    Oricum arata mai bine asa.
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaje : 76
    Puncte : 146
    Reputatie : 1
    Data de inscriere : 27/05/2012
    Varsta : 24
    Localizare : Romania

    Re: gastronomie

    Mesaj  Admin la data de Sam Iun 23, 2012 12:49 pm

    gabrielbalc a scris:Oricum arata mai bine asa.

    Vreti sa le modific pe toate??
    avatar
    gabrielbalc

    Mesaje : 49
    Puncte : 62
    Reputatie : 7
    Data de inscriere : 28/05/2012
    Varsta : 35
    Localizare : Cluj-Napoca

    Re: gastronomie

    Mesaj  gabrielbalc la data de Dum Iun 24, 2012 6:39 am

    Mie imi place mai colorat.

    Continut sponsorizat

    Re: gastronomie

    Mesaj  Continut sponsorizat


      Acum este: Joi Sept 21, 2017 2:26 am